jaką rejestrację? Uświadom mnie. Widziałem kilka filmów na onet gdzie Jarek mlaskał a ludzie klaskali ale nie wytrzymałem i wyłączyłem. Debila nie będę oglądał.
Najlepszy jest tytuł artykułu na onet: ""Niespodzianka", J. Kaczyński wybrany na prezesa PiS"
Ha ha ha O kur.a mać ale niespodzianka po chu.u. Oczywiście kontrkandydata nie było. Dziękuje postoję.
_________________ Polityka i religia to dwa różne światy,
Polityka i religia muszą zostać rozdzielone
Oj to nie widziałes dzis na wiecu PO ?? :) którys z PO tak powiedział o PISIE ;) Ze wyczuli spisek bo zrobili swoj wiec w poznaniu a tam rejestracje PO hehehe przesłałbym filmik ale nie znalazlem
No nie widziałem, bo mi brakuje czasu na tv, wszystko co wiem to z onet a tam wszystkiego nie pokazują. Codziennie ludzie uświadamiają mnie o nowych sensacjach w polityce o których ja nic nie wiem.
Wiek: 32 Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 2315 Skąd: z Polski
Wysłany: Wto 09 Mar, 10 22:12
Powiedzcie mi jak to jest.
Kiedy Gierek zaciągnął długi spłacaliśmy je jakieś ok. 30 lat.
Teraz długów jest zaciągnięte z 10x więcej a przypomnę, że przez ostatnie lata pod szumnym hasłem prywatyzacji sprzedawaliśmy narodowy majątek z czego już mało co zostało. Podobno PO jeszcze się chce do lasów państwowych przyp***lić, jedynej genialnej rzeczy, którą mamy w Polsce.
Więc jak to jest, że pomimo że sprzedaliśmy tyle gałęzi gospodarki cały czas się zadłużaliśmy a skoro zadłużenie jest ok 10x większe to ile je będziemy spłacać 300 lat??? Mało tego skoro zadłużaliśmy się wyprzedając narodowy majątek i mieliśmy extra wpływy do budżetu i pomimo tego nie wyszliśmy na + to teraz zamiast spłacać to będziemy się zadłużać jeszcze szybciej. Nie wspominając nawet o spłacie zadłużenia.
Jak z tej perspektywy wygląda ta zielona oaza histeryka Donka i słynne +0,8?
Cytat:
Wczoraj szwedzka "Svenska Dagbladet" podała listę krajów-bankrutów.
Zgadniejcie moi mili jaki kraj jest na pierwsym miejscu ?
Oczywiście Polska !
Niesfinansowane zobowiązania (bez pokrycia w posiadanych aktywach ) jako częśc narodowego produktu PKB
Polska 1550 % (miałeś chamie złoty róg, ostał ci się jeno sznur)
Słowacja 1149 %
Grecja 875 %
Francja 549%
Finlandia 539%
Holandia 523%
USA 510%
Szwecja 431 %
Niemcy 418%
Unia przeciętnie 434 %
Ciekawe jeszcze jest to skąd tą kasę pożyczamy? Skoro każdy kraj w Europie jest w kryzysie, budżety pod kreską, wszyscy mają wszędzie długi a jakoś się kręci... Jak to wszystko jeb... gruchnie wtedy wyjdzie kto co komu i za ile
Wysłany: Wto 09 Mar, 10 22:29
No jak to skąd? Nie słyszałeś o Federal Reserve Act?
FED
Pieniążki są zwyczajnie "dodrukowywane" a naprawdę wpisywane do komputerka i bach są nagle. 9 dolarków długu na każde 10 zaksięgowanych w banku tak w uproszczeniu.
Nie zastanowiło nikogo dlaczego nagle po wejściu do UE Polacy tak nagle zaczęli się bogacić?
Kredyty, kredyciki, kredytunie, kredytuniuniunie, kredy.....
Silent!!! I kill you!
_________________ Bo żyjący są świadomi tego że umrą, lecz umarli nie są świadomi niczego.
W Polsce ciekawie nie jest jeśli chodzi o stan zadłużenia, to fakt, ale ja specjalnie się tym nie trapię, bo myślę jednostkowo i z dnia na dzień żyję. Rządzący muszą przyszłościowo to jest ich obowiązek. Dlaczego prywatyzacja Patin, a no dlatego, że to najszybszy i najłatwiejszy sposób na kasę. Nie wiem czy sprzedaż lasów państwowych to dobry czy zły pomysł, ale nie znoszę wysłuchiwać na każdym kroku wypowiedzi ludzi typu sprzedali całą Polskę. Jak komuś żal to mógł kupić.
Co do długu Gierka, to byłem przekonany, że nie został jeszcze spłacony. O czymś niewiem Patin. Podsuń jakis art. jak możesz o tym.
ostatnio pisali na onecie. Rocznie zus ma zadłuzenia 350 mld ... ZADŁUZENIA... a ile mają jeszcze normalnie co nie muszą pozyczac?? Policzmy 400 mld/rok... mamy w kraju 35 mln emerytów z emeryturami po 1000 zł ?? CZy 8 mln emerytów z emeryturami 7000 ?? CZy moze zus leci w ciula. Ja sie modle zeby do czasu jak zaczne prace rozwalili całe to gówno i niech każdy ciuła sobie. Zeby jak wykorkuje kasa nie przepadała.
Zastanawiałem sie jak to zlikwidowac i by była zabawa jak z powstawaniem gimnazjów. Ludziom do 50 roku zycia oddac założone składki, Ludziom powyzej 50 kontynuowac wpłate i wypłacac normalnie emeryture, a nowych składek od nowych pracownikow nie przyjmowac. Tylko pytanie skad wezma pieniadze na oddanie i koncowke emerytur, ale szczerze ... co mnie to obchodzi, niech sie martwia
KUBACZ myślenie rozsądne, ale w tej kasie nie uwzględniłeś armii pracowników, którzy nic nie mogą zrobić samodzielnie, kosztów utrzymania pałaców w których urzęduje ZUS - emeryt i rencista jest tutaj na szarym końcu i traktowany jako zło konieczne.
_________________ ...bo sumienne prowadzenie portalu informacyjnego to zabójcza praca jest...
Wysłany: Sro 10 Mar, 10 07:58
dejmiel napisał/a:
tylko szkoda trochę biednych chińczyków skupujących obligacje wujeczka. Zamiast korzystać z tego co produkują ładują kasę w utopię...
Dlaczego szkoda?
Obligacje to jest rządowe zobowiązanie usa oddać pożyczone pieniądze z procentem. Chińczycy przeciwnie są w świetnej sytuacji bo:
1. mają w zastawie zachodnie fabryki na swoim terenie praktycznie w każdej dziedzinie więc usa choćby się miało zesrać i sprzedać nerki wszystkich obywateli muszą to zrobić
2. jakakolwiek wojna nie wchodzi w rachubę bo chiny też są mocarstwem co skończyłoby się dla usa masakrą bo z surowcami to u nich chyba nie wesoło a i produkcja ledwie zipie, poza tym kto jest zdolny zając terytorium kraju który ma ponad miliard ludzi jak nie można było zająć małego Wietnamu? Ile wojska trzeba by było tam wprowadzić ile by to kosztowało amerykańskiego podatnika który i tak jest spłukany bo żyje tylko na kredyt.
3. A najśmieszniejsze jest to że w Chinach nie ma sprzedajnej "pseudodemokratycznej władzy" tylko panuje komunizm więc nikt im nic nie jest w stanie zrobić bo takiej władzy po prostu nie da się kupić.
Dlatego tak naprawdę to Chiny trzymają usa w szachu i dlatego to cały czas usa się zbroi i otwieraj kolejne bazy oraz rozpoczyna kolejne wojny. To taktyka podbojów - wyeksplatowało się już teren na którym się żyje więc się przenosi na kolejne torując sobie drogę czołgami. Taktyka podbojów znana od tysiącleci tyle że teraz oficjalne media zahipnotyzowały społeczeństwo i większa jego część nie wie co się święci dopóki czołgi nie pojawią się pod ich oknami :). Mało tego wspierają ten system swoimi podatkami zamiast wydać na pożyteczne cele.
endrju7 napisał/a:
W Polsce ciekawie nie jest jeśli chodzi o stan zadłużenia, to fakt, ale ja specjalnie się tym nie trapię, bo myślę jednostkowo i z dnia na dzień żyję. Rządzący muszą przyszłościowo to jest ich obowiązek.
Czyli jesteś zwykłym nieodpowiedzialnym jegomościem w dodatku z głową w chmurach. Pokazuję ci cyfry które wyszły ze szwedzkich mediów a ty sobie mówisz co mi tam to nie ja wziąłem ten dług poza tym PO jest u władzy więc nie ma się o co martwić. Ale kiedy zrozumiesz, że za 20 lat twoje dziecko żeby utrzymać ciebie i twoją żonę bezie musiało zapłacić zusu 2000zł i zamiast pracować przyjdzie po pomoc do ciebie a ty powiesz nie dostałem od ciebie synu emerytury to wtedy się ockniesz tyle że będzie już za późno.
endrju7 napisał/a:
Dlaczego prywatyzacja Patin, a no dlatego, że to najszybszy i najłatwiejszy sposób na kasę. Nie wiem czy sprzedaż lasów państwowych to dobry czy zły pomysł, ale nie znoszę wysłuchiwać na każdym kroku wypowiedzi ludzi typu sprzedali całą Polskę. Jak komuś żal to mógł kupić.
Nie wiem po co ktoś w ogóle ma kupować skoro jak twierdzisz najlepszy interes to sprzedawanie?
Najlepszy interes oświecę cię to korzystnie nabyć doprowadzić do świetności i korzystać. Ale ty nie widziałeś widzę polskiej komedii "Zróbmy sobie wnuka"
endrju7 napisał/a:
Co do długu Gierka, to byłem przekonany, że nie został jeszcze spłacony. O czymś nie wiem Patin. Podsuń jakis art. jak możesz o tym.
Jacie jakich ja ludzi muszę utrzymywać z moich podatków w tym kraju.
Endrju ty w ogóle masz maturę?
_________________ Bo żyjący są świadomi tego że umrą, lecz umarli nie są świadomi niczego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum