Wiek: 32 Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 2316 Skąd: z Polski
Wysłany: Wto 09 Mar, 10 21:32
hardtailer napisał/a:
Co do strony to jeśli byłby jakiś konkretny projekt to myślę że byłbym w stanie zrealizować co prawda bez jakiś szałowych flashów itp itd ale stronka w php to żaden problem :)
a co do wypadów.. no no... jak się z realizują to czapka z głowy czekam z niecierpliwością:)
Trzymam póki co za słowo. Proszę nie edytować :)
A wypad jak się ociepli - też o nim przypomnę.
Póki co, tymczasem: I w Polsce miasteczko ruchu drogowego - w Rzeszowie. Kolejne powstanie w Głogowie Małopolskim, burmistrz już zarezerwował na to 100 tysięcy złotych. Nie jest to wielka kwota nasze władze miasta operują aż 20 milionami :). panie burmistrzu nie daj się Pan prosić. Daj się Pan też kolnąć na rowerze po takich ścieżkach. To my miasto turystyczne a nie Głogów Młp. Ale skąd Pan ma o tym wiedzieć jak Pan tylko przyjęcia, audiencje, wyżerki i podróże. Może zajął by się Pan miastem do jasnej Tereni z rynku co ją to mają przestawić bo wody nie dawała.
Cytat:
- Na pomysł inwestycji wpadł burmistrz. Z pewnością się przyda. Najbliższe miasteczko ruchu drogowego jest w Rzeszowie. Dzieci z naszej gminy też powinny mieć tego rodzaju plac – wyjaśnia Bogdan Kocha, kierownik referatu inwestycji i budownictwa w Urzędzie Miejskim w Głogowie Małopolskim.
Na pewno korzystać z niego będzie młodzież i dzieci starające się o kartę rowerową i motorowerową. Ułatwi im praktyczne zapoznanie się z przepisami ruchu drogowego. Jest szansa, że z placu będą mogły korzystać również te osoby, które będą chciały zdobyć prawo jazdy. W planie jest bowiem wybudowanie placu manewrowego dla samochodów.
Jeśli wszystko pójdzie dobrze, miasteczko ruchu drogowego będzie gotowe w przyszłym roku. W tej chwili ogłoszony został przetarg na opracowanie projektu budowlanego inwestycji. Po uzyskaniu pozwolenia, budowa będzie mogła ruszyć już w sierpniu lub wrześniu.
Radni jeszcze w tym roku zdecydują, czy przeznaczą pieniądze na ten cel. W projekcie budżetu na 2010 rok zarezerwowano 100 tys. zł na tę inwestycję.
Jak dla mnie taka inwestycja jest bez sensu. To tak jakby wybudować basen bez wody. Tak żeby sobie wejść i pomachać rękami w powietrzu. W mojej podstawówce na betonowym boisku były pomalowane takie pasy, myślę że do szkolenia takie rozwiązanie jest wystarczające. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na ścieżkę rowerową z prawdziwego zdarzenia, prowadzącą np. wzdłuż szlaku architektury drewnianej ew. do uzdrowisk (Wysowa, Wapienne). Nie mówię, że 100 tys wystarczy na całość inwestycji ale na początek wystarczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum