Wiek: 32 Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 2316 Skąd: z Polski
Wysłany: Wto 09 Mar, 10 18:04
Wszystkim zwolennikom platformy "obywatelskiej", którzy zachłyśnięci są demokracją w jej wydaniu oraz zwolennikom Radosława Sikorskiego polecam ten krótki film o debacie w amerykańskim rozumieniu pojmowania "wolności słowa" i to na polskim uniwersytecie gdzie Radek grał pierwsze skrzypce. Ten gośc jest wybitnie na usługach imperialistów z usa bo na pewno nie obchodzi go zdanie części polskiego społeczeństwa.
a o co chodzi?
USA to nasz strategiczny sojusznik, razem z nimi nasi żołnierze walczą w Afganistanie, nie chce mi się tego trochę oglądać, ale obejżałem początek, jakaś manifestacja antywojenna, co dalej to nie wiem.
_________________ Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia.
Voltaire
Wysłany: Wto 09 Mar, 10 18:33
Starszy to ty usa uważasz za naszego sojusznika ?
Dobry żart.
Nie chcę się jednoznacznie utożsamiać z wklejanymi artykułami ale warto przeczytać potem możemy ewentualnie wymienić opinie.
Cytat:
Radosław Judasz Sikorski powiesił naród Polski
Na wstępie, ku przedstawieniu osoby, jeden z cytatów perełek z Radosława Judasza Sikorskiego, w którym informuje o swych „genialnych” planach dla narodu Polskiego:
„Jeśli kraj (Polska) spełniłby generalnie akceptowany cel NATO o udostępnieniu 8 procent swoich wojsk do wysłania za granicę, powinien być w stanie wysłać ponad 10 000 mężczyzn i kobiet do obcego kraju…Polska mogłaby następnie powołać straż graniczą, policję, tajne służby i celników aby pomagali w budowaniu zaplecza na terenach konfliktu zbrojnego… Za 500 milionów dolarów można wyposażyć i wysłać brygadę 2500 żołnierzy z jednego kraju Centralnej Europy – (ten wydatek) to naprawdę niewiele (dosł. okazja)”
“WASHINGTON (AP) - Poland's foreign minister said Friday his country has reached an agreement in principle with the United States on plans to install a U.S. missile defense system in Polish territory.”
“WASZYNGTON (AP) - Minister Spraw Zagranicznych Polski powiedział we wtorek (1 lutego 2008) że jego kraj doszedł do technicznego porozumienia z USA na temat planów zainstalowania amerykańskiego systemu wyrzutni rakiet na terytorium Polski”
Jak zwykle na przestrzeni dziejów, Polska ma być wykorzystana jako teren do rozpoczęcia wojny. Sikorski to zdrajca narodu. Naszego, bo jego to naród "wybrany", a żona i synowie to Żydzi-wybrańcy noszą nazwisko Apfelbaum. Nawet paszport Radzio ma nie polski. W rządzie Polskim ustawion został przez zwierzchników z AEI (American Enterprise Institute, m.in. Exxon-Mobil i neokonserwatywny think tank związany i finansowany przez "military-industrial complex" w USA, będący bezpośrednim beneficjantem programu tarczy antyrakietowej, wojen na Bliskim Wschodzie, kontraktów zbrojeniowych z Polską) i jednomyślnie i prewencyjnie wybrany na przyszłego prezydenta Polski, a wszystko po to by kraj nasz narodowi "wybranemu" na tacy podać i w ofierze jako tę europejską Palestynę złożyć. Teraz zaprzedaje nas po to by celem nasz kraj się po legalu stał, terenem na którym wybuchnie następna wojna światowa. Znów ojczyznę naszą ukochaną judasz w przebraniu Polaka zaprzedał. I znów zastępy iluminackich bestii szykują niepomierne cierpienia dla naszego umęczonego narodu. Chcą się z Polski pozbyć Polaków, najpierw za chlebem a potem za opadem radioaktywnym z głowic amerykańskiej permanentnej bazy lub innych głowic, podających się za irańskie (czyt. żydo-amerykańskie).
A ty narodzie ciemny śpisz. A ty narodzie omamiony bełkoczesz coś o korzyściach z trojańskiego konia. Ty chamie durny ty. Róg już dawno zagubion, a sznur do powały przywiązan. Sznur na którym Radosław Judasz Sikorski właśnie powiesił naród Polski.
Nie wiem kim jest ta pani (Dorota Szczepańska), ale widzisz, antysemitami się brzydzę, a antysemitami idiotami pogardzam.
Nie znajduje tu pola do dyskusji, nie chodzi mi o wypowiedz Sikorskiego ale o komentarz tej pani (bo chyba to komentarz).
Patinie z taki poglądami niema co dyskutować, sorki,
_________________ Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia.
Voltaire
Wysłany: Wto 09 Mar, 10 19:13
Czytając tę wypowiedź Sikorskiego cieszę się że uniknąłem służby wojskowej. I mam nadzieję, że naród okaże się na tyle trzeźwy by osoby wypowiadającej tego typu zdania nie wybrał na urząd prezydenta. To już wolę Lecha po 100-kroć.
Co do tej pani to podoba mi się stwierdzenie o opadzie radioaktywnym z głowic rakietowych na polską ziemię. Ale miałem wątpliwości czy wklejać to w całości ale cóż wolność słowa poza tym to doskonała przeciwwaga i skrajny narożnik. Jak się ma dwie skrajności łatwo znaleźć środek przekątnej.
Nie zauważam przypadkiem zbytniej drażliwości na punkcie słowa Żydzi?
Naród jak każdy inny.
_________________ Bo żyjący są świadomi tego że umrą, lecz umarli nie są świadomi niczego.
Czytając tę wypowiedź Sikorskiego cieszę się że uniknąłem służby wojskowej. I mam nadzieję, że naród okaże się na tyle trzeźwy by osoby wypowiadającej tego typu zdania nie wybrał na urząd prezydenta. To już wolę Lecha po 100-kroć.
Co do tej pani to podoba mi się stwierdzenie o opadzie radioaktywnym z głowic rakietowych na polską ziemię. Ale miałem wątpliwości czy wklejać to w całości ale cóż wolność słowa poza tym to doskonała przeciwwaga i skrajny narożnik. Jak się ma dwie skrajności łatwo znaleźć środek przekątnej.
Nie zauważam przypadkiem zbytniej drażliwości na punkcie słowa Żydzi?
Naród jak każdy inny.
co do głowic, to doktryna obronna Układu Warszawskiego chyba gwarantowała na, obywatelom, wyparowanie w kilku pierwszych minutach wojny, nasze wojsko miało plaże Dani chyba zdobywać.
sojusz z USA to w naszej polityce zagranicznej sprawa dość oczywista, a ekipa "Lecha" najchętniej złożyła by nas wszystkich na ołtarzu dobrych stosunków, przypomnij sobie sporawe tarczy i casus niejakiego Waszczykowskiego, bo o fatydze to nawet niema co wspominać.
Voltaire
Na drugim końcu należy położyć Kazia Marcinkiewicz PiSowskiego aparatczyka , byłego premiera , który poszedł sobie do banku. No i co ? Udało się brytyjskiemu Citi wypompować kasę z PL i to sporą . A jego Isabel i reszta PR robiła zadymę o ślubie aby odwrócić uwagę o tych ważniejszych rzeczy . Patin uważasz że PiS jest święty ? Wg mnie ani PO ani PiS nie są idealni nie bronię też PO ale zauważ gdyby "bracia" troche pomyśleli o Polsce a nie o zabawie w teczki co u nich jest wrodzone kochają to i starają się realizować w tym jak tylko mogą to może troszke bysmy inaczej żyli .
PO też sobie z jedorękim pograło ... Im tylko chodzi o kasę ( PO , PiS ) to fakt niezaprzeczalny.
O tyle o ile uważam że PiS nie ma do końca złego programu ale niech na litość boską nie pie... cały czas o układzie tylko coś robią , bo wakacje w Egipcie mnie nie interesują , tak samo jak druga Iralndia - bo na to musimy wszyscy pracować a państwo ma psi obowiązek nam w tym pomóc , a prawda jest taka że państwo to utrudnia .
W tej spiskowej teorii jest jeden problem , my jako naród nie potrafimy dobrze wybrac ( inna bajka że nie ma kogo ? jak możesz wskaż ) , a drugie to gdzie dwóch polaków tam trzy zdania niestety ...
A Radziu z Anną Jabłczyk nie przemawia do mnie jako prezydent ... , nie ten typ ani klasa ( to że zna języki i jest wytapetowany to pikuś ) .
Na drugim końcu należy położyć Kazia Marcinkiewicz PiSowskiego aparatczyka , byłego premiera , który poszedł sobie do banku. No i co ? Udało się brytyjskiemu Citi wypompować kasę z PL i to sporą . A jego Isabel i reszta PR robiła zadymę o ślubie aby odwrócić uwagę o tych ważniejszych rzeczy . Patin uważasz że PiS jest święty ? Wg mnie ani PO ani PiS nie są idealni nie bronię też PO ale zauważ gdyby "bracia" troche pomyśleli o Polsce a nie o zabawie w teczki co u nich jest wrodzone kochają to i starają się realizować w tym jak tylko mogą to może troszke bysmy inaczej żyli .
PO też sobie z jedorękim pograło ... Im tylko chodzi o kasę ( PO , PiS ) to fakt niezaprzeczalny.
O tyle o ile uważam że PiS nie ma do końca złego programu ale niech na litość boską nie pie... cały czas o układzie tylko coś robią , bo wakacje w Egipcie mnie nie interesują , tak samo jak druga Iralndia - bo na to musimy wszyscy pracować a państwo ma psi obowiązek nam w tym pomóc , a prawda jest taka że państwo to utrudnia .
W tej spiskowej teorii jest jeden problem , my jako naród nie potrafimy dobrze wybrac ( inna bajka że nie ma kogo ? jak możesz wskaż ) , a drugie to gdzie dwóch polaków tam trzy zdania niestety ...
A Radziu z Anną Jabłczyk nie przemawia do mnie jako prezydent ... , nie ten typ ani klasa ( to że zna języki i jest wytapetowany to pikuś ) .
Programowo PiS to socjaliści w sumie najbliżej im do SLD, takich zauważalnych różnic jest dwie, stosunek do PRL i do religii
PO to tacy trochę mniej jednak socjaliści, tak bardziej centro-prawica
Voltaire
Wysłany: Wto 09 Mar, 10 20:16
starszy1961 napisał/a:
co do głowic, to doktryna obronna Układu Warszawskiego chyba gwarantowała na, obywatelom, wyparowanie w kilku pierwszych minutach wojny, nasze wojsko miało plaże Dani chyba zdobywać.
Szczerze ci powiem, że nawet lepsza perspektywa niż jechać do Afganistanu za 1000 ojro a żonę ci puknie jakiś czarnuch z bazy usa na dodatek w twoim mieszkaniu.
spinacz napisał/a:
Tak ale .
Patin uważasz że PiS jest święty ? Wg mnie ani PO ani PiS nie są idealni nie bronię też PO ale zauważ gdyby "bracia" troche pomyśleli o Polsce a nie o zabawie w teczki co u nich jest wrodzone kochają to i starają się realizować w tym jak tylko mogą to może troszke bysmy inaczej żyli .
No jak mogłeś. Toż to trąbię od pół roku, gardło mam już zdarte, że to aktorzy tego samego spektaklu.
Jest alternatywa UPR, że co że mają łatkę?
Zresztą polityka generalnie jest do bani a republika ziemniaczana także lokalnie można coś próbować zmieniać ale już na szczeblach krajowych zapomnij. Póki nie będzie wyborów bezpośrednich to nie ma co w nich brać udziału, chyba że dawać głosy nieważne.
_________________ Bo żyjący są świadomi tego że umrą, lecz umarli nie są świadomi niczego.
Patinie a o jakiej bazie ty mówisz? tej co to maja w niej te rakiety być "patrioty" chyba?
Bo z tego co pamiętam co "tarcza ' poszła się j...ć
a czy UPR jest alternatywą? chyba już nie, to się jakiś dziwna partia zrobiła, Korwin wprowadził tyle zabezpieczeń ale i tak to nic nie dało a aktualny UPR to hmmmm, raczej bez sensu
W sumie się nie dziwie, przyszli, raczej dorośli młodzi, i chcieli tego co wszyscy, nie ideałów a "koryta" już sojusz z LPR to była żenada, teraz się kłócą i rosną przez podział oskarżając się przy okazji o zbrodnie ciężkie jak półkilowy odważnik a prezesem to chyba jakaś kobieta została
Voltaire
No i mamy sensację Patina. no i co byłego złego w tym filmie. Bo nie kumam. Oglądnąłem "przewijając". Ikonowicz narobił szumu i przerywał Radkowi. USA to Nasz sojusznik tak jak powiedział starszy, a że Ty oczywiście widzisz to inaczej to już Twoja sprawa. Żal mi Takich ludzi jak Ty bo są mocno nieszczęśliwi w życiu, skoro wszędzie widzą wroga. Znów szkoda mi słów a tak długo na tym forum nie popełniłeś PATINIe żadnej głupoty, którą wcześniej popełniałeś co dzień. Ojojoj, znów ręce opadły.
_________________ Polityka i religia to dwa różne światy,
Polityka i religia muszą zostać rozdzielone
Wysłany: Sro 10 Mar, 10 07:27
Więc endrji7 zapraszamy do Iraku z karabinem w dłoni może tam przejrzysz na oczy jak na video nie widzisz.
Uniwersytet jest to miejsce do debaty i ścierania się poglądów, każdy ma możliwość wypowiedzenia swojego zdania bo prawdziwa nauka niczego nie odrzuca tylko wszystko bada. A jak "jedna jedynie prawdziwa prawda" odrzuca głosy sprzeciwu to jest to początek faszyzmu.
Ty oczywiście nie widzisz w tym nic dziwnego, że za prawdziwą wypowiedz oceniająca to co robi usa w Iraku (czyli skok na ropę) bo sami już jej nie mają pod płaszczykiem ochrony demokracji to zwyczajny napad na inny kraj, wyrzuca się siłą za pomocą mundurowch z uniwersytetu. Dla ciebie to nic dziwnego bo przecież Radzio to taki funny guy i będzie funny jak on zostanie prezydentem Tylko że funny będzie tylko dla niego bo się nie łudź o tobie na pewno sobie nie przypomni
W ten sposób Hitler napadł na Gdańsk. Też miał "solidny" powód.
Ale ty Endrju musisz mówić że ci żal bo innych argumentów na prawdę nie masz bo ich zwyczajnie nie ma.
A z usa taki nasz sojusznik jak z koziej dupy trąba. Kupiliśmy od nich samoloty F16 czy jakie tam tylko jest kilka niewielkich problemów:
1. samoloty te są bez serwisu, którego w Polsce nie ma, bez uzbrojenia bo to samoloty szkoleniowe, i bez systemu szkolenia poza tym jak pamiętamy lecąc do nas zjebały się prawie wszystkie może jeden nie. Poza tym oprzyżądowanie, szkolenie i uzbrojenie do tych samolotów znajduje się w najdalszym miejscu na świecie i ma największe ceny.
Oczywiście Szwedzi i Niemcy proponowali nam Grippena, Francuzi Mirrage samoloty z europejskim systemem porozumiewania się a przypomnę jesteśmy w sojuszu wojskowym NATO ale skąd Endrju ma wiedzieć takie rzeczy jak on tylko słucha co powiedzą w pis i radio maryja z nadzieją na tanią sensację.
2. Podpisaliśmy więc z usa umowę w nadziei na offset którego do dziś nie ma i zobaczymy go jak świnia niebo, w nadziej na kontrakty irackie które nas tylko osmieszyły ateraz oczywiście wypinajac dupę na wszystkich w europie, szydząc i bez przerwy podskakując do ruskich i Niemców ci się już w końcu wkurwili i dogadują się za naszymi plecami. Tylko tym razem nie potrzeba będzie ani jednego strzału z pistoletu bo ruskie zakręcą nam kurek za gazem i bajbaj śnie o demokracji. A zrobią to bo leży to w ich interesie przy okazji zmuszając Ukrainę do uległości. Będą dwie pieczenie na jednym ogniu.
Oczywiście usa nam wtedy pomoga i Anglia też tak jak nam pomogły 3 czy 5 wrzesnia 1939 czyli podpisem na papierku albo jak podczas powstania warszawskiego zrzucając wodę albo tak jak pomogli bombardując krematoria w obozach koncentracyjnych - tak nam pomogą. Prędzej się dogadają z ruskimi i Niemcami i znów stworzą koalicję a nam ponownie puści się jakiś banał i wszyscy znów pobiegną oddać życie za wolność i demokrację. hehehehe
Tylko tym razem kociołek może byc pełniejszy bo dojda jeszcze islamiści których cierpliwośc też jest na wyczerpaniu a jak Radzio wyśle 10 tyś żołnierzy w ramach bratniej pomocy i wdzięczności za wszelkie amerykańskie dobra jakie otrzymaliśmy z usa to będzie się przed kim bronić więc tarcza się by przydała, bo tarczą nie może być cały kraj.
3.więc skutek tego jest taki jaki jest że teraz łapiemy się kogo możemy to arabów, to norwegów by za 10 lat nie zostawić naszego społeczeństwa w nieogrzewanych mieszkaniach na -25 stopniowym mrozie (ech to globalne ocieplenie) bo oczywiście kopalnie zamknęliśmy, własny gaz jest dla nas niedobry ( to też jakiś spisek), ropy się nie opłaca, wiatraki kurde tez be bez przerwy z nimi problem bo tylko cały czas się kręcą, wszystko co polskie be i przylepiły się łapy do tarczy antyrakietowej bo może z tarczy spadnie choć kromka chleba.
Ty Endrju tego nie widzisz bo uważasz że historia się nie może powtórzyć. Gdybyś ją znał to byś wiedział że bez przerwy zatacza koła i bez przerwy ci sami ludzie w te same czoła się pukają.
Więc kiedy mówisz o żalu to zastanów się kogo będzie ci żal za lat 10-15 bo to będzie wtedy najistotniejsze.Tylko wtedy twoje gadanie na wiele się nie zda bo będzie je można umieścić w jednym prostym zdaniu. A nie mówiłem?
Zamiast wziąć się za współprace z rosją dzieki czemu mielibysmy tanszy i lepszy dostep do zasobów mineralnych. My musimy lizac dupe... USA nas w ciula robi . "idzcie do iraku/afganistanu zniessiemy wizy"... ale to co z tarczą zrobili to hahaha... Spowodowali ze rosja sie na nas wkurzyła o tarcze po czym zrezygnowali z jej robienia. USA nic nie traci a my mamy kłopoty z rosją. Jeszcze mamy prezydenta idiote który bedzie jezdził do gruzji i prowokował Rosje, do tego bande idiotów na Białorusi robiąca problemy... Moze podsumujemy zyski i straty jakie mamy dzieki współpracy z USA... Dla mnie 26 chłopaków którzy zgineli nie w swojej wojnie jest wartych wiecej niz gówniane sypiące się 50 letnie F16 które nam SPRZEDALI ... Dubajowi nawet nowsze sprzedali heh... No ale jeszcze z 3 pokolenia miną do czasu az zobaczymy z kim warto współpracować.
Wszystkim liżemy dupe i włazimy po żołądek tylko nie tym co trzeba. Malo sie nie zesralismy w "pomocy demokracji na ukrainie"... to w zamian za to z Bandery zrobili bohatera... kpiny...
podpisuję sie obiema rekami pod tym co Patin i KUBACZ napisali o "współpracy" z USA! to kpina w żywe oczy po prostu. podejrzewam, że 3/4 senatorów "sojusznika" nie ma bladego pojęcia nawet gdzie leży Polska.
ale co do ewentualnej współpracy z Rosją zasugerowanej przez KUBACZA, to wydaje mi się że nie jest to możliwe. Po prostu Rosja ma ciągle mocarstwowe aspiracje i traktuje kraje ościenne nadal jak swoich suwerenów (kurica nie ptica, polsza nie zagranica). dlatego normalna współpraca, na równych zasadach jest moim zdaniem niemożliwa.
poza tym osobiscie szlag by mnie trafił jakbyśmy mieli 'lizac dupe' rosji ..przez to co nam zrobili w ostatnich dziesiecioleciach. to z dwojga zlego wole juz lizac USA choc to gorzki wybór (chyba nie zerojedynkowy:/)
wydaje mi sie ze dobrym kierunkiem byłaby skandynawia i południe europy.
_________________ "..ale się wszystko pokrzyżowało.. " ;-)
"mędrzec widzi w lustrze głupca, głupiec odwrotnie" - H.D. Steinhaus
Rosja sie zmienia. Z roku na rok staje sie coraz bardziej otwarta. A na usa wypiąłbym sie dupskiem wprowadził wizy dla kazdego kto chce przyjechac z usa nawet dla Łobamy, odesłał im F16 a w iraku niech sie sami leją...
Skandynawowie są zbyt odizolowani od europy, a południe ma za duzo pieniedzy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum