Nie ma co mowic ile powinien zarabiac. Praca nie jest łatwa ma na sobie duza odpowiedzialnosc wiec moze zarabiac i te 5000, tylko nie o to chodzi... chodzi o to że jak juz to zarabia to nie ma prawa zle traktowac pacjenta, robic łaske ze wogole przyjmie itd. to samo te leniwe małpy pielegniarki. o tym juz wogole szkoda gadac bo krowy tylko strajkowac potrafią.
Lekarz niech zarabia duzo, ale musi byc w pełni profesjonalny, kulturalny, a niestety takich jest garstka.
właśnie o to mi chodzi, żeby opisać 1. co jest wg. was wymagane żeby lekarz był dobrym lekarzem 2. ile mniwincy powinien zarabiać, ale bez tego krygowania się i tłumaczenia od razu że dużo, ale. W Polsce widze taki trynd że dobre zarobki trzeba usprawiedliwiać ajkby to było coś wstydliwego!
Więc... musi znac sie na swoim fachu nie jak panowie dr. S. i dr. S. ktorzy przez 3 lata nie wykryli u mnie astmy a potem udawali znawców i mowili jak to zle leczony jestem, po drugie powinni odnosic sie z szacunkiem do pacjenta...
...gdy ciocia umierała na raka i wezwalismy pogotowie poprosilismy pania dr zeby jej nie mowila co jej jest bo nie wiedziala ze to rak... to ta na cały głos przez pół domu zawołała do kolegi ratownika, ze jej nie powinni brac do szpitala bo to nowotwór.
Nie wiem jakim prawem lekarz moze sie spoznic do pracy... nie ma takiej mozliwosci...
KKP KOMPETENCJE KULTURA PUNKTUALNOSC...
Jak na gorlice to proponuje 3000zł(max 4) miesiecznie + 200 za dyzur
Dodam jeszcze do pielęgniarek. Zachowują sie jakby robiły łaske ze cokolwiek robią. Wybrały taki zawód to niech zapierdzielają a im tylko strajki w głowie. Babcia moja ma prawie 100 lat ;) , była ostatnio w szpitalu w swieta. Byla w dosc ciezkim stanie. Przyszła do niej pielegniarka z miednicą, położyła jej na szafce i powiedziała "niech sie pani myje"... na szczescie babcia ma zdrowy umysł mimo wieku i ją opierdzieliła ze nie da rady sama i ta jej musi pomóc choc przytrzymac miske. Robią wielgachną łaske o wszystko i tylko czekają na "prezenty"... najgorsze jest myslenie ludzi takich jak moja babcia w tej sytuacji... taka dobra ta pielegniarka,pomogła to dam jej 20zł/czekoladki/kawe ... TO JEJ CHOLERNY OBOWIĄZEK
Ostatnio zmieniony przez KUBACZ Sro 10 Mar, 10 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Kubacz, dzieciaku, trochę kultury! wymagasz od innych to popatrz na siebie. daruj sobie. nie masz pojęcia o pracy z chorymi, wiec troche szacunku do ludzi. nie wsadzaj wszystkich do jednego wora,bo jak w kazdej grupie zawodowej, ludzie są różni-i lepsi i gorsi
właśnie o to mi chodzi, żeby opisać 1. co jest wg. was wymagane żeby lekarz był dobrym lekarzem 2. ile mniwincy powinien zarabiać, ale bez tego krygowania się i tłumaczenia od razu że dużo, ale. W Polsce widze taki trynd że dobre zarobki trzeba usprawiedliwiać ajkby to było coś wstydliwego!
No tez to zauważyłem, mierzi mnie strasznie to zaglądanie innym do portfeli, w przypadku lekarzy ciągle pobrzmiewa mi w uszach ten bon mot "pokaż lekarzu co masz w garażu"
a kurcze, nos do dupy a nie do czyichś zarobków, to samo jest pod tematem o fabryce na portalu.
a do meritum - dobry lekarz ma dobrze leczyć a nie być "Matka Teresą"
_________________ Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia.
Voltaire
Wiek: 32 Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 2330 Skąd: z Polski
Wysłany: Wto 09 Mar, 10 18:37
KUBACZ napisał/a:
najgorsze jest myslenie ludzi takich jak moja babcia w tej sytuacji... taka dobra ta pielegniarka,pomogła to dam jej 20zł/czekoladki/kawe ... TO JEJ CHOLERNY OBOWIĄZEK
_________________ Bo żyjący są świadomi tego że umrą, lecz umarli nie są świadomi niczego.
Zachowują sie jakby robiły łaske ze cokolwiek robią. Wybrały taki zawód to niech zapierdzielają a im tylko strajki w głowie.
Robią wielgachną łaske o wszystko i tylko czekają na "prezenty"... najgorsze jest myslenie ludzi takich jak moja babcia w tej sytuacji... taka dobra ta pielegniarka,pomogła to dam jej 20zł/czekoladki/kawe ... TO JEJ CHOLERNY OBOWIĄZEK
Święte słowa. Kobiety po porodzie nie raz dostały zje.y za to że pokarmu nie mają i ona musi wstać zrobić mleko w butelce i dokarmić dzieciaka. Zabić to mało.
Koleżanka folia niech się nie bulwersuje bo racji niema. Ta grupa społeczna (pielęgniarki) jest zdegenerowana do szpiku kości i powinno się im obciąć pensje o połowę to wtedy zaczną coś robić ze strachu przed kolejną obniżką. Podwyżki nagradzają nieróbstwo.
_________________ Polityka i religia to dwa różne światy,
Polityka i religia muszą zostać rozdzielone
Wiek: 32 Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 2330 Skąd: z Polski
Wysłany: Sro 10 Mar, 10 07:05
endrju7 napisał/a:
Koleżanka folia niech się nie bulwersuje bo racji niema. Ta grupa społeczna (pielęgniarki) jest zdegenerowana do szpiku kości i powinno się im obciąć pensje o połowę to wtedy zaczną coś robić ze strachu przed kolejną obniżką. Podwyżki nagradzają nieróbstwo.
Inaczej.
Wymagania pacjentów z jednostkowych wybryków sprzeciwu powinny wzrosnąć do 95% żeby każdy pracownik szpitala wiedział że przed chwilą dostał wypłatę z pacjenta kieszeni i ten może na niego w każdej chwili złożyć zażalenie do dyrektora tylko jak to jest państwowy kołchoz to o czym tu mówimy.
Byłoby jak w tej scenie z filmu "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" z tym kurczakiem.
_________________ Bo żyjący są świadomi tego że umrą, lecz umarli nie są świadomi niczego.
JESLI ktos miał odpał albo poprostu słabo sie uczył i skonczył na pielegniarstwie... TO MA OBOWIĄZEK WYCIERAC TYŁKI I POMAGAC W MYCIU I NIKT NIE MUSI CHWALIC ZA TO... Jesli tych obowiazków nie wykonuje to na jakiej podstawie strajkuje... a strajkują wszystkie... a przez miesiac obecnosci babci w szpitalu tylko 1 pielegniarka była normalna.
O położnych sie nie wypowiadam bo szkoda gadac. W jednym przypadku dziecko które znam jest uposledzone bo położna scisnela główke, w drugim przypadku rodząca sie popłakała bo taka "miła" była położna, w trzecim przypadku prywatna klinika czy jak to nazwac... poród trwał 20 min wszyscy szczesliwi położna miła.
Kuba pomyśl zanim cos napiszesz człowieku niedorosły. Mam jedno pytanie dlaczego twoja 100 letnai babunia spędzała świeta w szpitalu. Czyżby domownicy chcieli odpocząć i nie opiekować sie babcią w ten "święty czas". 90% chorych w tym czasie leżących w szpitalu to osoby które powinny być w domu ze swymi bliskimi. Wiem co mówię . Natomiast co do pielęgniarek to w każdym zawodzie w którym sie nie pracuje nic sie nie robi. Narzekamy na ślamazarną ekspedientkę, pijącą wiecznie kawę urzędniczkę, nieuczciwego mechanikka itd. W każdym zawodzie sa lenie ale nie wkładajmy wszystkich do jednego wora, bo to przykre. Nikt nie wie jak ciężka jest praca drugiej osoby jak jej nie spóbuje. Kubusiu jeśli masz 100 letną wymagającą opieki babcie to wiesz ile to wymaga pracy. Więc pomyśl jak 2 pielęgniarki mające pod opieką 30 takich babci zastrzyki kroplówki badania i całą masę biurokracji jest w stanie zadowolic wszystkich. A co do wykształcenią to poziom twoich wypowiedzi świadczy o twoim chyba nie do końca wysokim. Pozdrawiam i życze trochę więcej rozsadku.
Zastanawia mnie czy głupi jestes czy moze tez poprostu jestes takim chamem ze stac cie na takie wypowiedzi. Sa chwile ze nawet w sylwestra ktos musi byc w szpitalu. Akurat na wigilie babcia była w domu, ale jak ktos w tym wieku laduje pod kroplówką i tlenem to nie mów debilu ze mogl byc w domu. Nie mierz wszystkich swoją miarą. Rozumiem ze ty/twoja zona lub matka robią w szpitalu, ale daj sobie spokój z takimi tekstami. Wygodnie by było jakby zostało tylko te 10%... Ja wam nie kazałem byc pielegniarkami wiec robcie to co macie robic a nie narzekanie i czekanie na prezenciki. Mowisz o moim poziomie wypowiedzi a nie znajac mnie i sytuacji w jakiej moja babcia byla w szpitalu oskarżasz. Nastepnym razem jak babcia bedzie umierac zadzwonie do ciebie i jej powiesz ze jest w 90% które udają. Bo jak pisze ze "była w ciezkim stanie" tzn ze biegała i skakała, tylko dla wkurzenia pielegniarek zachciało jej sie do szpitala
A teraz zajmij sie człowieku czyms co wychodzi ci lepiej niż bycie chamem (jest takie cos?)
PS. rozumiem ze u ciebie pozbywanie sie starszych osób to norma, ale akurat u mnie nie
Szanowni forumowicze proponuje nie przejmować się wypowiedziami niejakiego Kubacza - mistrza ortografii , miłośnika Szympansów , Homoseksualistów a jednoześnie małego człowieka krzykaczo-pieniacza nienawidzącego religii , katolików , księży i ....pielęgniarek a i Bóg wie kogo jeszcze. Chłopiec ma bardzo narcystyczne podejście do wielu spraw a jednocześnie jest mega doświadczony przez życie ,księży dewiantów, lekarzy i pilęgniarki co babci myć nie chciały - albo zmyśla o czym coraz bardziej jestem przkonany. Zapomniałbym z położnymi też już ma doświadczenia jakieś oczywiście negatywne i najlepiej całej służbie zdrowia dałby za prace jeść i kazał im się cieszyć.
Kubacz jesteś z tego co można z Twoich wypowiedzi wywnioskować : mega wykształcony, doświadczenie życiowe masz większe niż moja 86 letnia babcia , zarabasz krocie nie strajkując więc ja Ci proponuje - przedstaw swoje super CV w Gorlickim szpitalu powiedz że Twoim powołaniem i marzeniem jest praca pielęgniarza na Geriatrii. Pielęgniarki przecież się nie uczyły są nie wykształcone i tam pracują więc Ty nawet jeśli jesteś profesorem zwyczajnym fizyki jądrowej to jestem pewien że wszyscy oniemieją na widok Towjego wykształcenia i doświadczenia i zostaniesz przyjęty od ręki. Chłopak jesteś oczywiście mega ambitny więc weź nocki sobie i przez miesiąc oporządzaj robiące pod siebie , chore , jęczące starsze osoby z których tylko garstka jest tak sympatyczna jak Twoji dziadkowie. Po miesiącu weź tą wypłatę na którą tak lekką pracą wśród nie wykształconych i nic nie umiejących bo przecież się nie uczących nigdy niczego koleżanek pielęgniarek zarobiłeś i przeczytaj te bzdury które tu wypisujesz.
Kubacz wybacz tą personalną wycieczkę bo nie znam Cię i mam nadzieje nigdy nie poznać , ale wiedz że się tutaj coraz bardziej ośmieszasz. Jesteś małym , zakompleksionym , nie wiele wiedzącym dzieckiem neostrady. Plujesz po wszystkich dookoła bo jesteś anonimowy wiec i odważny.
KUBACZ, sam stylem wypowiedzi prowokujesz innych, więc nie dziw się, że odpisują ci tak jak teraz. Wydaje ci się, że wiesz wszystko o sytuacji w szpitalach, bazujesz na stereotypach, wyzywasz innych od chamów i żądasz mierzenia sytuacji nie swoją miarą. Twój ostatni post po małej przeróbce mógłby być skierowany do ciebie. Poczytaj jeszcze raz co piszesz i zobacz kto jest cham i prostak, a później bierz się za ocenianie wszystkich dookoła
Cos mi sie wydaje że powiedzenie o stole i nożycach pasuje do 2 wypowiedzi oburzonych osobników. turysta który wszystko wie najlepiej... oczywiscie takze z tym co ja wymyslam, oraz pawełek który na odległość wyczuwa czy ktos jest godny pójscia do szpitala czy nie... Zgodnie z podpisem dejmiela własnie zabiliscie dwa kotki. Wasze wypowiedzi nijak na mnie nie działają bo turysta nigdy sie ze mna nie zgadza a pawełek widac osobiscie to przyjął. Tak więc mysl sobie co chcesz czy wymyslam czy nie a oceniac mnie nie ty bedziesz... i dodam ze cieszy mnie ze turysta mnie tak dobrze zna... zaczynam sie obawiac czy nie jest jakims erotomanem podglądaczem skoro tyle juz o mnie moze powiedziec... widac prawda niektórych boli a ja nie pisze tu po to zeby tego typu osobnikom zaimponowac czy jeszcze smieszniej, zeby mnie mieli lubić
no wybacz KUBACZ, ale po przeczytaniu tych wcześniejszych postów nie mam złudzeń, że czasami dość poważnie przeginasz.
Gdybym nie czytał Twoich innych postów w innych wątkach, to w całości zgodziłbym sie z turystą. jedziesz po wszystkich dookoła, niekiedy w sposób bardzo chamski, kierując się stereotypami.
Dałbym sobie rękę uciąc, że gdyby Twoja mama nie była nauczycielką, to jedną z głównych grup zawodowych, na którą byś 'jechał' byliby właśnie nauczyciele, bo to jest w necie bardzo popularne zajęcie. :-)
Teraz jedziesz na wszystkich innych, z którymi nie masz bezpośrednich związków.
Pozostaje życzyć Ci żebyś poznał kiedyś super dziewczynę, która z powołania postanowiła zostać pielęgniarką :-)
PS.: mam kuzynkę, która skończyła po liceum kilkuletnie studium pielęgniarskie i (z wyboru!) pracuje z ludźmi cieżko chorymi. uwierz, że jest wiele takich osób, które nie zasłużyły, żeby czytać niejako o sobie takie rzeczy jak pisałeś wyżej.
pozdrawiam!
_________________ "..ale się wszystko pokrzyżowało.. " ;-)
"mędrzec widzi w lustrze głupca, głupiec odwrotnie" - H.D. Steinhaus
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum