GORLICE24.pl Strona Główna GORLICE24.pl
Forum czytelników i sympatyków największego i najstarszego portalu w regionie

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Reprezentacja Polski w PN
Autor Wiadomość
KUBACZ 
mega gość

Wysłany: Pon 08 Lut, 10 17:30   Reprezentacja Polski w PN

Po raz kolejny postanowiłem załozyc nowy temat na forum po przeczytaniu artykułu na onecie.
Mówiąc prosto z mostu. Co sądzicie o obcokrajowcach powoływanych do reprezentacji Polski?

Ja jestem jak najbardziej za w przypadku kogos jak Roger. Kto chce grac dla polski i szanuje Polske. Ale aż mną rzuca i mnie szlag trafia gdy czytam to co przeczytałem dzis.

" Franciszek Smuda zapowiedział w zeszłym tygodniu, że chciałby powołać piłkarza FSV Mainz, Eugena Polanskiego, do reprezentacji Polski na marcowy mecz z Bułgarią. Urodzony w Sosnowcu zawodnik potwierdza na łamach "Futbol News", że z selekcjonerem się spotka, ale ewentualnego powołania nie przyjmie.

- Z trenerem Smudą jestem już umówiony i się spotkam. Porozmawiamy, ale niezobowiązująco. Dopiero później pomyślę, czy moja gra dla Polski jest możliwa, czy nie. Urodziłem się przecież w Sosnowcu, to może nie jest taki zły pomysł? Ale decyzji jeszcze nie podjąłem. Zobaczymy, co powie i zaproponuje Smuda.

Zapytany o powołanie na zbliżający się mecz z Bułgarią, wypożyczony z hiszpańskiego Getafe piłkarz, odpowiedział, że nie ma żadnych wątpliwości.

Na pewno nie przyjąłbym powołania! To dla mnie zdecydowanie za wcześnie. Postanowiłem, że muszę mieć czas, by to wszystko ogarnąć. To moja decyzja. Prędzej zagram dla Polski w kwietniu, albo maju. Wszystko zależy od tego, jak potoczą się rozmowy - mówi Polanski, który nie tylko ma polskie korzenie, ale i żonę Polkę, Karolinę."

JASNA CHOLERA. Dopiero tak samo wypowiadał się piłkarz Werderu - Sebastian Boenisch którego w dodatku trener szantazuje w stylu ze jak zagra dla Polski to poleci na ławe.
Czytając artykuły na portalach wszelkiego typu zastanawia mnie jak nisko upadlismy. Czemu musimy błagac volksdeutchów zeby grali dla polski. Jesli mowi ze blaaaa musze sie zastanowic... to kopa w dupe. Sie obudzą jak ich nie powołają Niemcy. Po co nam ktos kto nie jest związany emocjonalnie z Polska. Mamy z 5 mln chłopaków którzy mogliby lepiej zagrac. Na kazdym kroku polski sport sie kompromituje, dosc mam tez czytania ze złotym medalistą w skoku o tyczce została chinka której babcia była z polski, albo amerykanka która jadła kiedys schabowego. Czemu w naszym kraju cieszymy się "byleczym" i staramy kazdemu wejsc w tyłek ? Co do piłki: Chciałbym 11 Rogerów Perejro na boisku

endrju7 
mega gość

Wysłany: Pon 08 Lut, 10 18:04   

Ja jestem jak najbardziej za obcokrajowcami Obraniak, Roger i każdy kto zechce. Za Za Za. Tak tak tak.

Jan Paweł II

bero 
stały bywalec

Wysłany: Czw 11 Lut, 10 21:06   

moje zdanie jest takie: w reprezentacji Polski może zagrać KTOKOLWIEK (!) ..pod warunkiem, że spełni normalne, przewidziane przez ustawy procedury otrzymania polskiego obywatelstwa!
dodatkowo obowiązkowym byłoby posługiwanie się językiem polskim w stopniu komunikatywnym + znajomość hymnu. Bo z tego co kojarzę, to chyba nie jest teraz konieczne żeby takie obywatelstwo otrzymać :/ niestety..

dejmiel 
zaawansowany

Wysłany: Czw 11 Lut, 10 21:17   

taa i skończymy jak niemiaszki... Dawni przywódcy tego kraju teraz to się pewnie w grobie przewracają, albo w urnie... No nie ważne. Gra w reprezentacji powinna być zarezerwowana dla piłkarzy krajowych całym sercem, a nie dla ludzi którzy nie mieszczą się w składach lepszych ekip narodowych. Można by polemizować z hanysami, jak np. Boenish i jemu podobni, ale Roger, Olisadebe, Obraniak? Tacy z nich Polacy jak ze mnie eskimos.

bero 
stały bywalec

Wysłany: Czw 11 Lut, 10 21:24   

no właśnie o tym mówie! gdyby przestrzegano normalnych, przewidzianych prawem procedur, to nie mielibyśmy w składzie żadnego naturalizowanego gracza.

dodam jeszcze raz, że do tych wymogów przyznawania obywatelstwa dodałbym znajomość języka i hymnu, (historia Polski teoretycznie też być powinna, ale wtedy być może 90% społeczeństwa to obywatelstwo powinno utracić;)

endrju7 
mega gość

Wysłany: Pią 12 Lut, 10 06:53   

Dejmiel, trzeba sięgać po Polaków którzy się nauczyli grać w kraju gzie są o wiele lepsze warunki i możliwości jak Obraniak. W Polce takich nie mamy, dlatego piłkarzy dobrych mamy tyle co kot napłakał i gramy jak gramy. Roger też jak przyleciał do Polski to nie mówił po polsku, dziś śmiało odpowiada na pytania dziennikarzy w języku polskim.

Jan Paweł II

dejmiel 
zaawansowany

Wysłany: Pią 12 Lut, 10 08:14   

oczywiście sięgajmy po Polaków, ale Brazylijczycy... To chyba nie o to chodzi w reprezentacjach narodowych.

KUBACZ 
mega gość

Wysłany: Pią 12 Lut, 10 08:45   

No ja 100 razy bardziej wole Obraniaka i Rogera niz Bosnicha i jemu podobnych. Wole kogos kto chce grac dla Polski a nie "nie wiem" "musze sie zastanowic" ...

bero 
stały bywalec

Wysłany: Pią 12 Lut, 10 09:44   

z tym "nie wiem" "musze sie zastanowić" "zobaczymy co czas pokaże" to w 100% racja!
Jak ktoś ma takie podejście to powinien być koniec tematu z takim pajacem.
Dla mnie jako Polaka to jest obelga, nie wiem jak dla Was.

gregus 
stały bywalec
gregus

Wysłany: Pią 12 Lut, 10 15:43   

jeśli można zdanie odrębne. Dla mnie w reprezentacji PZPN w piłce nożnej może grać każdy. Zwisa mi to i powiewa. Nie wiem jak można się identyfikować z tą zbieraniną. Prawdziwe zawody sportowe rozpoczynają się dzisiaj. Nikt nie kupuje skoczków narciarskich, ani saneczkarzy. Piłkarze z powodu komercjalizacji tego przedsięwzięcia już dawno nie są sportowcami w moim pojęciu tego słowa. Dobrze powiedzieli olimpijczycy, gdy opisywali warunki bytowe na igrzyskach: piłkarze nawet drugoligowi by tu nie zamieszkali, nie ma jacuzzi, plazmy i internetu.

bero 
stały bywalec

Wysłany: Pią 12 Lut, 10 16:34   

rozmawiałem kiedyś z wieloma WF'istami, starszymi piłkarzami i trenerami. mówią dokładnie to samo. w piłce nożnej zaczyna sie psucie młodzieży już od najmłodszych lat. wszystko przez kasę jaka się dostaje w klubach.
młody koleś, któremu udało się załapać do jakiegoś składu chodzi wśród rówieśników jak bożyszcze. zero pokory, fifarafa, pod pachami tv i te sprawy.

no ale reprezentacja to jednak reprezentacja. szkoda że tak to wszystko wygląda. ja mam tylko nadzieję, że powodów do dumy będzie w przyszłości jak najwięcej.
Co do wspomnianego pzpn, to lepiej nie gadać .. kompromitacja na każdym kroku :/

starszy1961 
mega gość

Wysłany: Pią 12 Lut, 10 16:40   

z takiego zdroworozsądkowego punktu widzenia, biorąc pod uwagę, jakość krajowego materiału, należało by przyjąć założenie, że w reprezentacyjnych barwach powinni startować tylko i wyłącznie zawodnicy wyszkoleni w klubach zachodniej europy.
No ja to nie wiem tak po prawdzie jednakowoż, czy dałoby to coś, bo niejaki Smolarek Euzebiusz, był wpływu polskiej myśli szkoleniowej pozbawiony a poziomem dostosował się idealnie wręcz do zawodników ukształtowanych przez myśl tą

KUBACZ 
mega gość

Wysłany: Nie 08 Sie, 10 13:25   

Cytat:
Laurent Koscielny to nowy kolega Łukasza Fabiańskiego z Arsenalu. Przy okazji meczu towarzyskiego Legii z "Kanonierami" z Koscielnym, o jego ewentualnej grze dla Polski, miał porozmawiać selekcjoner biało-czerwonych Franciszek Smuda. Tylko czy oby na pewno jest nam potrzebny piłkarz, który szczerze przyznaje, że z Polską niewiele go łączy? Po meczu Legii z Arsenalem, wygranym przez Anglików 6:5, dziennikarze zapytali Łukasza Fabiańskiego o to, czy namawiał Koscielnego do gry w biało-czerwonych barwach. Koscielny ma polskie korzenie, ale wciąż nie podjął decyzji, czy w ogóle jest zainteresowany reprezentowaniem naszego kraju.

Koscielny miał rozmawiać o swojej przyszłości z selekcjonerem kadry Franciszkiem Smudą, ale ostatecznie oświadczył, że z "Franzem" się nie spotka.

- Z Laurentem rozmawiałem przed meczem na ten temat i powiedział mi, że jeszcze sam nie wie czego chce. Wydaje mi się, że bardziej czeka na sygnał z Francji niż z Polski. Powiedział, że praktycznie nic nie łączy go z Polską, poza jego polskobrzmiącym nazwiskiem. Cały czas mówię do niego 'Polak', ale nie wiem jaką podejmie decyzję - mówi bramkarz Arsenalu Łukasz Fabiański.
Czy polska piłka jest juz tak załosna ze mamy błagać zeby ktos chciał grać ? 38 mln mieszkańców... Urugwaj - półfinalista MŚ - 3 mln mieszkańców... tam dało sie znalesc reprezentacje a my po raz kolejny mamy błagać piłkarzy zeby chcieli dla nas grać... jaki to reprezentant ? Orła na koszulce powinno sie nosic z dumą a nie z łaski

malpiszon 
pasjonat
małpiszon

Wysłany: Nie 08 Sie, 10 19:37   

Wcielanie naturalizowanych Polaków do reprezentacji to rozkładanie jej na łopatki. Problem polskiej piłki leży zupełnie gdzieindziej. Sami dobrze wiemy że brak jest atmosfery do rozwoju piłki nożnej, młodzież nie garnie się ani do piłki ani do żadnej innej dyscypliny sportu. Aby mieć reprezentację musimy mieć ligę, żeby mieć ligę musimy mieć kluby i szkółki piłkarskie, żeby miał kto w nich grać musi być chętna młodzież. Odpowiedcie sobie na pytanie, które z tych ogniw u nas istnieje. ŻADNE.

Podczas mojego urlopu w jednym z europejskich krajów byłem zaskoczony widokiem ludzi, którzy na każdym metrze kwadratowym trawnika w parku, dosłownie gdziekolwiek kopią piłkę, nieważne młody, starszy, chłopak, dziewczyna..... i to w upale 35 stopni w cieniu. Czy tam muszą martwić się o piłkę?????

KUBACZ 
mega gość

Wysłany: Nie 08 Sie, 10 19:50   

Cytat:
Wcielanie naturalizowanych Polaków do reprezentacji to rozkładanie jej na łopatki.
Mylisz sie Małpiszon ... naturalizowanych polaków jak Roger z zapałem do gry jak najbardziej, ale nie blagać kretynów którzy mają do wyboru grac dla Polski albo liczyc na powołanie Francji/Niemiec.

Problem Polskiej piłki to
1) Za duzo pieniedzy dla działaczy, trenerów, piłkarzy - sie w dupach przewraca
2) Za mało szkółek piłkarskich
3) Kibice a własciwie opinia o nich... Dziwi mnie ze kibice Cracovii ciesza sie jak odpada wisła, kibice Legii jak przegrywa Lech itd... chyba jakby Polskie druzyny ciągnęły w LE i LM to byłoby lepiej dla całej polskiej piłki
4) Bezpieczenstwo/atmostera na stadionach... duzo mylnych stereotypów wobec kibiców, ale tez zdecydowanie za dużo bluzgów...
5) PZPN
6) PZPN
7) PZPN = STARE DZIADY KTORE NIE MAJĄ POJECIA O NICZYM POZA $

Odpowiedz do tematu