Wysłany: Pon 08 Lut, 10 09:43 Gorlice24 a kryzys finansowy?
czyżby Gorlice24 miało kłopoty finansowe? Wiem że utrzymanie serwera kosztuje ale 6 zeta za ogłoszenie od osoby prywatnej ...jak na mój gust się troszkę przeceniacie , symboliczna złotówka by wystarczyła. Wolę wydrukować i nakleić ogłoszenie na deptaku.
No ja to nie wiem czy to dużo czy mało, ale polukałem sobie na cennik banerów i hmmm wychodzi dość tanio, no oczywiscie wszystko zależy od ilości odsłon, ale biorąc pod uwagę, że tu mamy do czynienia z bardzo precyzyjnie określonym odbiorcą to nie wydaje się cena baneru zbyt wygórowana.
W chwili gdy to pisze, stronę portalu przegląda 560 osób, to dobry wynik.
a teraz jak to wygląda w miejscach gdzie zaglądam równie często?
na stronie salon24.pl koszt reklamy na pojedynczym blogu wynosi za reklamę wielkości 125x125 czyli malizna, 8,23 zł dziennie.
Oczywiście jest tam znacznie większy ruch, ale, bo zawsze jest jakieś ale, ruch dotyczy głównych, najbardziej popularnych blogów, mój rekord na tamtym portalu to 3500 odsłon w ciągu jednego dnia, ale to sytuacja wyjątkowa.
_________________ Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia.
Voltaire
skyneo: no OK drukuj i wieszaj, tylko nie zapomnij, że za powieszenie ogłoszenia na słupie musisz uiścić opłatę do administratora wszystki tablic i słupów w mieście czyli GCK, dowiedz się jaka to jest cena i wtedy możemy porozmawiać na temat co jest drogie a co nie. Dla jasności ale tymi 6 zł musimy podzielić się z dostawcą usługi sms oraz operatoram i uwierz mi ale w tym sowistym "łańcuszku pokarmowym" G24 jest na samym końcu.
Artur zapewniam cię, że licznik jest licznikiem on-line a nie pokazującym średnią z jakiegoś czasu. By to zweryfikować zrób sobie banalnie prosty eksperyment:
- popatrz na licznik osób on-line i zapamiętaj go
- zaloguj się do Wirtualnych Gorlic , z liczby gości ubędzie 1 osoba, ale pojawi się jako użytkownik
- wyloguj się z WG i zobacz na wynik
Zapewniam Cie, że licznik działa on-line bez żadnych lagów, czy też sumowania
Jako dowód załączam nasze statystki za styczeń 2009, o ile nie będe zapominał mogę takie statystki dołączać na życzenie w każdym miesiącu.
liczba odsłon.jpg
Plik ściągnięto 97 raz(y) 86,17 KB
liczba wizyt.jpg
Plik ściągnięto 82 raz(y) 79,56 KB
_________________ ...bo sumienne prowadzenie portalu informacyjnego to zabójcza praca jest...
gregus zgodnie z Twoją prośba zapytanie poszło, a że trafiło na mur milczenia to co ja ci na to poradzę ? wiesz że tam teraz "walczą" :)
a tak apropos nakręcania wyników to licznik na dole naszej strony który ruszył wraz z II odsłoną dziś wskazał pół miliona użytkowników licząc od 3 listopada 2007 - no kochani JESTEŚCIE WIELCY
_________________ ...bo sumienne prowadzenie portalu informacyjnego to zabójcza praca jest...
a tak apropos nakręcania wyników to licznik na dole naszej strony który ruszył wraz z II odsłoną dziś wskazał pół miliona użytkowników licząc od 3 listopada 2007 - no kochani JESTEŚCIE WIELCY
No to niema to tamto, administracja ma obowiązek postawić użytkownikom i to nie jakieś piwo ale coś znaczenie znaczniejszego, znacznie znaczniejszego ooooooooooooo
_________________ Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia.
Voltaire
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum